Terug naar overzicht

Wereldreis

Het Leijpark in Tilburg is een weekend lang het podium van artiesten uit alle continenten. Zij geven, geïnspireerd door hun roots, een muzikale kijk op de wereld. Roots en Rock, Wereld en Funk, Reggae en Salsa, Hiphop en Urban zijn vertegenwoordigd en laten het publiek drie dagen lang genieten.

Vrijdag 13 juni is de aftrap van Festival Mundial met een uniek concert. Het concert staat in het teken van de landelijke Plan-campagne ‘Because I am a Girl’. Op het programma staan enkel vrouwelijke artiesten die een vuist maken voor girl empowerment in de wereld. De line-up bestaat uit Anouk, Candy Dulfer, DJ Isis en de Dutch Urban Diva’s.

De andere twee dagen neemt Festival Mundial het publiek mee de wereld rond met onder andere Bassekou Kouyaté, Shantel & Bucovina Club, Stevie Ann, Kal, Natacha Atlas, Amadou & Mariam, Vieux Farka Touré, Leaf, Room Eleven, Doctor Krapula en als afsluiter op zaterdag Seun Kuti & Egypt 80.

Onder de noemer 'Music Beats Poverty' vraagt Festival Mundial aandacht voor het wereldwijde armoedevraagstuk en het leveren van een structurele bijdrage aan het behalen van de Millennium Development Goals in 2015.

De kaarten voor het festival kosten tien euro op zaterdag of zondag. Een passe partout voor beide dagen kost vijftien euro. Het publiek kan de tickets voor het concert op vrijdagavond kopen via www.plannederland.nl of www.tilburg.rabobank.nl. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?