Terug naar overzicht

Sociaal introkamp

Van der Linden, tweedejaars Social Work in Breda, is verantwoordelijk voor de website, de werving van studenten en het aantrekken van sponsors voor het introductiekamp. ‘Dit is het tweede jaar dat studenten zich kunnen inschrijven via de website’, vertelt hij. ‘Dat werkt perfect. De aanmeldingen bij de academie lopen terug hoorde ik, maar we hebben nu meer deelnemers aan de intro dan bij vorige jaren.’ De teller staat nu op negentig deelnemers.

Wat de eerstejaars precies gaan doen, tussen 27 en 29 augustus, moet nog een verassing blijven. ‘Natuurlijk zit er wel een kroegentocht bij en een feest met als thema ‘Boer Kees zoekt Chinees’, verklapt Van der Linden. Nieuw dit jaar is dat sociale instellingen in de regio zich op vrijdag introduceren aan de eerstejaars. ‘Dat is om de praktijk al meteen dichter bij de studenten te brengen.’

Meedoen aan het introkamp is geen must aldus Van der Linden. ‘Maar het geeft je wel een voorsprong in de klas. Je merkt op de eerste lesdag dat er een scheiding is tussen de mensen die wel op intro zijn geweest en de mensen die niet hebben meegedaan. De eerste groep kent elkaar al, de tweede groep moet nog alle contacten opbouwen.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?