Terug naar overzicht

Studentensportcentrum voor Bress

Vandaag werd in het sportcenter de huurovereenkomst symbolisch bekrachtigd door een basketbal van de gemeente Breda over te geven aan Bress. Wethouder Pieter van Yperen van de gemeente Breda zei blij te zijn met de overeenkomst. ‘Studenten zijn belangrijk voor de sfeer van de stad. We willen de stad aantrekkelijker maken voor studenten, zodat zij hier ook na hun studie blijven. Een eigen studentensportcentrum past helemaal in dit beleid.’

Ook voorzitter van Bress Wilbert van den Bosch is tevreden met het nieuwe onderkomen. ‘We zijn er lang mee bezig geweest, maar we zijn erg trots op het uiteindelijke resultaat. Dit sportcentrum biedt meer mogelijkheden dan de huidige locatie, gemeentelijk sportcentrum De Scharen. De openingstijden worden verruimd en er zijn meer mogelijkheden voor studenten om elkaar te ontmoeten.’

Door de verhuizing van Bress worden de kosten wat hoger en wordt het lidmaatschap aangepast. Maar volgens Van den Bosch is er een goede regeling. ‘Een sportkaart wordt wel duurder en kost straks honderd euro per jaar. De studenten kunnen nog steeds kiezen uit 45 verschillende sporten maar krijgen ook een fitnesspas.’

De komende maanden zal er hard gewerkt worden om het sportcenter aan te passen aan de wensen van Bress. De kleedkamers worden gerenoveerd en ook de entree wordt aangepakt. In de grote sporthal wordt de zaal verdeeld, zodat een gedeelte gebruikt kan worden als fitnessruimte.

Vanaf september kan al grotendeels gebruik gemaakt worden van het studentensportcenter. ‘Het kan zijn dat er weleens een deur net geverfd is, maar dit proberen we te beperken’, zegt Van den Bosch. De voorzieningen die nodig zijn voor het beoefenen van sporten buiten de sporthal, zoals buitenhockey, blijven gehandhaafd. In januari 2009 moet het sportcentrum klaar zijn en is er een feestelijke opening.

Naast studenten van Avans Hogeschool en de NHTV kunnen ook middelbare scholieren uit de hoogste klassen, mbo-ers en studenten aan de Nederlandse Defensie Academie gebruik maken van de faciliteiten van het studentensportcentrum. De squash-banen blijven beschikbaar voor overige sporters en ook sportschool Black&White houdt haar plek. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?