Terug naar overzicht

Verbouwing Den Bosch in volle gang

De stilte overheerst zo vlak voor de zomervakantie in het Bossche gebouw. Behalve in de B- en C-vleugel op de tweede en derde verdieping. Daar hangt een penetrante verflucht en klinkt er luid getimmer en geboor. In de lokalen van de C-vleugel op de derde verdieping komen vijf smartboards te hangen. Om dat mogelijk te maken, zijn de bouwvakkers op het moment druk in de weer met het aanleggen van de benodigde stroomvoorzieningen.

Andere lokalen worden er geverfd, omdat de Bossche opleiding Verpleegkunde er een plekje krijgt. Daar worden nu de voorbereidingen voor getroffen. ‘Er komen bedden te staan als ze klaar zijn’, vertelt conciërge Gérard Smits. ‘Maar die komen voorlopig nog niet. Bij de start van het nieuwe schooljaar zijn ze er.’

Op de tweede verdieping verhuizen de computerlokalen van de C-vleugel naar de B-vleugel. Het laboratorium van de Informaticaopleidingen is nu nog deels in beide vleugels, maar komt in zijn geheel in de B-vleugel te zitten. Dat moet het beheer en het toezicht ten goede komen. Elektriciens hebben er hun handen vol aan. Ze werken de hele bouwvak door om de klus in september te hebben geklaard.

Het gezaag van de bouwvakkers leidde vanochtend nog tot een ontruiming, toen het brandalarm afging. Loos alarm dus, maar paniek onder de medewerkers was er ook niet. 'Wij hebben de vorige verbouwing hier ook meegemaakt, dan weet je wel beter. Toen ging het alarm zo vaak af', verklaarde een docent. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?