Terug naar overzicht

Breda kraakt

 

Avans is hoofdsponsor van het gratis evenement, dat de stad voor de dertiende keer zal doen trillen op haar grondvesten. Beatformatie Kraak & Smaak is hot: met Squeeze Me scoorden de dj’s een dikke top tien hit. Het nummer is bovendien binnenkort te horen in een aflevering Crime Scene Investigation. Later dit jaar maakt het trio haar opwachting in Amerika en Australië.

Het festival heeft meerdere podia voor verschillende muziekstijlen. Zo is op het Kasteelplein een podium voor danceliefhebbers met Breda Beats. Daar zijn dj-acts uit eigen stad en buitenland. Ook is er een reggae-, hiphop- en rockpodium te vinden. En er is lokaal talent, want via de voorrondes hebben zeven bands het Vijverpodium gehaald.
 
Het Deense Grand Avenue, Mark Foggo’s Skasters en Vengeance sluiten de zaterdag af. Op zondag staan op het hoofdpodium de Belgische Fixkes en de Engelse bands Lets Zep en Senser. Ook Agua de Annique, de nieuwe band van voormalig The Gathering-zangeres Anneke van Giersbergen, warmt het publiek zondagavond 21 september alvast op voor Kraak & Smaak. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?