Terug naar overzicht

Docenten opgelucht: niet naar Essent

Directeur Ad Vogels van de Diensteenheid ICT & Facilitaire Dienst (DIF) belde deze zomer persoonlijk alle academiedirecteuren om mee te delen dat de gedeeltelijke verhuizing naar Essent niet doorgaat. ‘Daar zijn meerdere redenen voor. Door een interne verandering bij Essent moeten zij medewerkers tijdelijk huisvesten in het gedeelte dat voor ons was. Dat maakt de beveiliging van onze studenten en docenten een stuk lastiger. Dan gaan ons pasjessysteem en dat van Essent door elkaar lopen, dat kan niet.’

Door andere oplossingen te bedenken in het Avansgebouw zelf voor het eerste blok, blijft het geld van huren bij Essent bespaard. ‘Bovendien kon Essent niet genoeg parkeerplaatsen garanderen voor docenten en ook niet voor de fietsen van studenten. De loopafstand is meer dan een kwartier’, verklaart Vogels. 'Er is nog eens goed naar het Avansgebouw in Den Bosch gekeken en het lijkt met enige aanpassingen toch te lukken. Daarom hebben we besloten de verhuizing af te blazen.’ En daar zijn de werknemers van Avans niet rouwig om, merkte Vogels. Weinig academies waren happig op het reizen om les te geven. ‘De reacties van directeuren en docenten waren opgelucht.’

In de kelder van het Avansgebouw zijn schotten geplaatst tussen de tafels, om voor projectgroepjes ruimte te scheppen. Een aantal lokalen in Xplora, de evenementenruimte C006 en dramalokaal F008 worden ingezet als lesruimte. In het Atrium staan nu tafels om aan te werken. ‘In het eerste blok zijn er minder vrije werkruimten en is het gebouw vol. We gaan er vanuit dat bij de start van blok twee de grootste problemen zijn opgelost’, meldt Vogels.

In blok twee worden er veertien noodlokalen in de tuin van Avans in gebruik genomen om tijdelijk te voorzien in extra ruimte. Volgende week donderdag gaat de eerste schop in de grond om de noodlokalen te maken. De uitbreiding van het hoofdgebouw moet af zijn in 2011. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?