Terug naar overzicht

Kanorace en Twister bij introductie AAFM

In veertig groepen van twaalf hobbelden de in witte shirts geklede studenten vrolijk achter hun eendaagse papa’s en mama’s aan. Ibrahim Bogutekin is derdejaars student Management Economie en Recht (MER) en heeft zich ontfermd over een groepje nieuwelingen. ‘Dit is mijn eerste intro als begeleider en het is hartstikke leuk. De kennismaking ging wat stroef, maar nu is het heel gezellig.’

Robin van Dun, eerstejaars MER, heeft het een beetje koud. Hij raakte te water toen de kano waarin hij zat kieperde om. ‘Het wás erg leuk, maar nu is het toch een stuk minder’, zegt Van Dun met een zuinig lachje.  

Youri van Hoek heeft het nog wel prima naar zijn zin. Hij komt het komende jaar in elk geval nog met de bus naar Avans. ‘Vanuit Gilze is het prima te doen en ik weet dat als ik hier ga wonen er van mijn studie niet veel terecht komt’, lacht de eerstejaarsstudent Bedrijfseconomie.

Behalve voor gezelligheid zorgen, moeten de nieuwelingen ook hun best doen tijdens de activiteiten. De groepen kunnen punten verdienen en de groepen die uiteindelijk bij de verschillende onderdelen de hoogste score hebben behaald, winnen flessen champagne.

De hele dag zijn de eerstejaars actief bezig tijdens de kanorace, jumpen ze bij de bungeerun en raken ze in de knoop bij Twister. De studenten leren alles over hun studentenstad tijdens de Bredaquiz, zingen liedjes in café Oranje en liggen in een deuk bij de lachyoga.

De AAFM introductie werd georganiseerd door de studieverenigingen Merlijn, Oase, Paladijn en Stichting Midas. Volgens de voorzitter van de introcommissie Reinder Eijckeler is de dag zeer geslaagd en probleemloos verlopen. ‘Er zijn twee kano’s omgeslagen, maar dat was het enige incident. Aan het einde van de dag was iedereen moe dus ze hebben flink hun best gedaan.’

Na afloop konden de studenten uitrusten tijdens de barbecue bij Millertime. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?