Terug naar overzicht

Ook dit jaar weer sporten in Koning Willem I

Het duurde wat langer dan normaal voordat Avans zekerheid had dat ze voor de sportfaciliteiten weer terecht kon bij het KWI. De sportopleiding van die school verhuisde immers naar de Maaspoort, maar de oude zaal blijft in gebruik. Naast Avans maken ook de HAS en STOAS komend jaar gebruik van de zaal voor fitness, spinnen en yoga.

Sinds de Landelijke Studentensportvereniging in Den Bosch is weggevallen, stond studentensport op een laag pitje. Sportcoördinatoren Fons Maas en Cor Blom willen daar namens Avans verandering in brengen. ‘We willen de studentensportvereniging weer op gang te krijgen. Dat moet gebeuren met hulp van studenten die van sport houden. Zij kunnen bijvoorbeeld een zeilkamp of voetbaltoernooi opzetten en daar studiepunten voor krijgen’, zegt Maas. ‘Met de academies zijn we dat nu aan het regelen; studenten kunnen het laten weten als ze zoiets willen doen.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?