Terug naar overzicht

Torro Piscine

Wat me wel opvalt, is dat ik met name op vakantie aan dergelijke ongein toekom. Dat kostte me vorig jaar een column over mijn zusjes lijdensweg tijdens Yahtzee, en ook dit jaar zorgde spelletjes voor de nodige beroering. Dat krijg je als je in één vakantie kennismaakt met zowel Boonanza (waarbij je daadwerkelijk zinnen bezigt als: ‘ik wil van jou twee chilibonen en een tuinboon, dan krijg jij van mij een koffie- en een kidneyboon’) en Halli Galli. Ook wel: Het Spel met De Bel. Die na één klap al aan gruzelementen lag, maar waardoor wij onze speelvreugde geenszins lieten afnemen.
 
En als je net denkt alle spelgekte gehad te hebben, maak je kennis met een aanzienlijk deel van de cultuur van het Franse Mèze. Want iedere avond trekken vriend, vijand en stier naar het stadion dat het decor vormt voor Torro Piscine. Ofwel: stier in het zwembad. Een soort stierenvechten, maar dan anders. Zonder speren, om maar iets te noemen. De enige reden waarom het linksgeoriënteerde deel van mijn hersenen, dat normaal als rudimentair aangemerkt mag worden maar tijdens twijfelachtige activiteiten met dieren nog wel eens de kop opsteekt, ermee instemt.

Voor een ieder in het kleurrijke dorpje die man is, rond de twintig en aangenaam gespierd, gelden twee regels. 1: krijg de stier in het zwembad. 2: zorg dat je dit overleeft. Het resultaat? Hordes fijne jongemannen in strakke spijkerbroeken met ontblote bovenlijven, die eigenlijk van meet af aan al zweten en daardoor het uiterlijk krijgen van het eerste de beste Playgirl-model dat glibbert van de olie. Rouvoet, attack!

Het aanschouwen van de halfnaakte mannenlijven staat garant voor minimaal een half uur kijkplezier, maar daarna slaan toch de eerste tekenen (gaap) van verveling toe. Ik verleg mijn focus naar het spel. De stier, aanvankelijk lui, besluit na de nodige pesterijen dat iemand het zal bezuren. Ik wens de stier bovendierlijke krachten toe en zie de ambulance graag spoedig gevuld, wat erop neerkomt dat ik iemand het ziekenhuis in wens. Een mooi moment om naar waarheid te resumeren; ik ben niet onverdeeld positief over spelletjes, maar doe meestal wel mee.  

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?