Terug naar overzicht

Breda Barst kun je niet meer missen

Voorzitter Henny Vorselman zegt in BN/De Stem vandaag dat hij ‘dik tevreden’ is. Er waren weer meer bezoekers dan vorig jaar.

De recensies van de sfeer in BN/De Stem en van de bands die optraden, onder meer op 3voor12.nl, zijn vooral positief. ‘Breda is kleurrijk, sfeervol en gevarieerd’, kopt de regionale krant. ‘Punkers met hanenkammen, emo's met asymmetrische kapsels en keurige dames bepakt met boodschappentassen. Op Breda Barst loopt het allemaal door elkaar en met elkaar.’

 

Op vier podia verdeeld over het Valkenbergpark traden dit weekend tientallen bands op. Het Kasteelplein met Breda Beats stond zaterdagavond bomvol met danceliefhebbers.

Op het Vijverpodium stonden regionale bands die aan de voorrondes van Breda Barst meededen, in de tent de Spaanse Kraag was plek voor punk en metal. Deze tent is ‘te klein’, aldus 3voor12 van de VPRO. Over de punkband State of Affairs: ‘Jammer dat de ruimte daarvoor te klein was anders had de Spaanse Kraag het nog zwaar te verduren gekregen met deze act.’ 

Er was een podium voor reggaebands en op het hoofdpodium, het Avanspodium (Avans Hogeschool is hoofdsponsor), stond onder meer de oude – en enigszins belegen – hardrock-formatie Vengeance. Kraak & Smaak, bekend van hit Squeeze me sloot op dit podium het festival zondag af.

De sfeer was het hele weekend goed. Er waren geen onregelmatigheden. De Eerste Hulp heeft nauwelijks aanloop gehad. Vanwege het mooie weer was goed toeven tussen de bomen van het Valkenberg dit weekend. Breda Barst is een festival dat muziekliefhebbers niet meer kunnen missen. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?