Terug naar overzicht

‘Breda minstens zo leuk als Utrecht’

Waarom een uitgaansblad over Breda?
‘Ik werkte in een café en het viel mij op dat er geen enkel blad was met een maandelijkse   uitgaansagenda van Breda. In Tilburg hebben ze de T een maandblad met daarin allerlei tips van musea tot concerten. Er gebeurt zoveel in Breda, maar niemand merkt dat omdat er geen goed overzicht is. Daar wilde ik verandering in brengen.’

Maar je hebt geen journalistieke ervaring?
‘Nee, die heb ik niet. Als hobby heb ik me wel bezig gehouden met vormgeving, dus daar weet ik wel iets van. Voor het opstarten van Zona ben ik gaan praten met de redactie van de T. Zij zijn ook artikelen voor mij gaan schrijven, nu ga ik langzaam ook freelancers uit Breda benaderen om voor Zona te schrijven. Daarnaast heb ik een salespersoon in dienst voor de advertentieverkoop.’

Kun je leven van het blad?
'De enige inkomsten die ik heb zijn advertentie inkomsten. Daar moet ik ook van leven.’

En als het fout gaat?
‘Dan heb ik niets. Dan ga ik een paar jaar sparen en weer iets anders opzetten. Dat is een risico. Maar ik geloof wel in dit product hoor.’

Doe je het dan helemaal alleen?
‘Nee, ik werk samen met soortgelijke bladen in acht andere Nederlandse steden. We hebben een gezamenlijke website (www.amuseerje.nl ) en gaan onze producten meer op elkaar afstemmen zodat het meer een geheel wordt.’

Zit Breda op Zona te wachten?
‘Ja, ik denk het wel. De reacties van adverteerders en lezers zijn goed. We gaan naar een oplage van tienduizend stuks en het blad is overal verkrijgbaar van tandarts tot café. We hebben driehonderd agendapunten in Zona. Dat zijn er erg veel. Ik kom zelf uit Utrecht en ben naar Breda verhuisd voor mijn studie en ik vind dat er hier zeker zoveel te doen is als in Utrecht.’

Je bent drie jaar geleden afgestudeerd. Wat heb je aan je opleiding gehad bij het starten van het blad?
‘Allereerst denk ik dat ondernemen iets is wat in je bloed zit. Je kunt het niet leren op school. Wat je wel kunt leren zijn achtergronden. Je weet van veel verschillende dingen iets af zoals marketing en accountancy. Dat helpt je in de gesprekken die je moet voeren als je eenmaal ondernemer bent.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?