Terug naar overzicht

Breda ruimt fietsen op

Na iedere zomervakantie blijkt er telkens een groot tekort te zijn aan plekken om je fietsen te stallen bij het station van Breda. Veel rekken zijn bezet door fietsen die niemand ooit nog op komt halen. Soms zijn deze fietsen niet meer bruikbaar, maar vaak gaat het om goede fietsen die nog gewoon gebruikt kunnen worden.

Een team van de gemeente Breda, de NS en de politie verplaatst daarom vandaag en morgen de bruikbare fietsen naar tijdelijke fietsenstallingen, waar de rechtmatige eigenaar de fiets op kan komen halen. Zodoende moeten er weer meer plekken beschikbaar zijn voor dagelijks gebruik. De tijdelijke fietsenstallingen zijn aan de voor- en oostkant van het station. De fietsen blijven maximaal een maand op deze standplaatsen. Als ze dan nog niet opgehaald zijn, schenkt de gemeente de fietsen aan een goed doel in Zuid-Afrika. [JM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?