Terug naar overzicht

De mens achter het kunstwerk

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, gaat het hier niet om een vastomlijnde route. Op een overzichtstentoonstelling in het Kruithuis in Den Bosch is vanaf 26 september werk van de deelnemende kunstenaars te zien. Zo kun je bepalen naar welke ateliers je voorkeur uitgaat en op die manier een route uitstippelen.

De opzet van de Atelierroute is om het publiek te laten zien waar en hoe kunstwerken worden gemaakt. Doordat alle kunstenaars zelf aanwezig zijn, is er de mogelijkheid om ze vragen te stellen over bijvoorbeeld hun werkwijze, inspiratie of werkplek. Van 24 tot en met 26 oktober zijn de ateliers open voor bezoek.

De Atelierroute 2008 is de achtste editie en wordt iedere twee jaar georganiseerd door de stichting Stedelijk Overleg Kunstenaars ’s-Hertogenbosch (STOK). In de organisatie zitten onder meer de oud-AKV|St. Joost studenten Evalore Beukers en Gerard van Selst. [JM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?