Terug naar overzicht

festival

Dit festival dat op zaterdag 4 oktober plaatsvindt in de Hall Of Fame in Tilburg is een unieke showcase voor oude en nieuwe, binnenlandse en buitenlandse punkbands. In totaal twaalf bands zullen volgens het ‘inpluggen en spelen’ principe hun set te gehore brengen.

De Tilburgse band Milkman is een van die bands. Volgend jaar viert deze viermansformatie hun 15-jarig jubileum en op Short Fast and Loud zal de band eens te meer laten zien dat leeftijd niets zegt. De band blaast, raast, tiert en zuipt als nooit tevoren.

Seein Red bestaat zelfs al twintig jaar. In die periode heeft de band diverse malen getoerd door de VS, Europa en Japan en is hun status legendarisch te noemen. De linkse punkband moest helaas afzeggen voor het ZXZW festival eind september, maar staat nu toch in Tilburg op de planken om hun zegje te doen.

Relatief nieuw en flink aan de weg aan het timmeren is het Limburgse Citizens Patrol. Menigeen noemt dit de beste Nederlandse hardcorepunk band sinds lange tijd. Een mening die gedeeld wordt door Amerikanen. De band is net terug van een toer daar die getuige de diverse filmpjes op internet erg succesvol was.

Ook een begrip in de punkscene is het Belgische Reproach. Al jaren zingt deze band over onderwerpen als skaten en zombies met als fundering snelle en harde riffs. Reproach neemt ook regelmatig nieuwe bands mee op toer zoals laatst het Tilburgse Cracks In The Wall, van deze formatie komt binnenkort een single uit. De nummers daarvan zullen op Short Fast and Loud voor het eerst integraal te horen zijn. [AR]

Short Fast and Loud, Hall Of Fame, 4 oktober, entrée 6 euro, zaal open 19.00, eerste band 19.30.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?