Terug naar overzicht

Fietsen tijdens Week van de Vooruitgang

De Week van de Vooruitgang is de Nederlandse variant van de European Mobility Week, waarin wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot wordt. De initiatiefnemer, stichting Landelijk Overleg Autovrije Zondag, wil duurzame mobiliteit bevorderen.

In Breda gaat de week op zondag 14 september van start met een ludieke optocht van allerlei bijzondere fietsen over de binnensingels van de stad. Iedereen kan deelnemen aan de optocht die start op de Chassé Promenade. Tijdens deze week is er een training in het ‘Nieuwe Rijden’, kun je je bandenspanning gratis laten opmeten, is er een bijeenkomst over duurzaam ondernemen en verzamelen scholieren van het basisonderwijs ‘Groene Voetstappen’. Tijdens deze week kan iedereen zijn fiets gratis stallen in de gemeentelijke fietsenstallingen.

In Den Bosch wordt op zondag 21 september een fietsmarkt gehouden met demonstraties, apk-keuringen voor fietsen en een debat dat in het teken staat van de fiets. Op deze dag wordt ook voor het tiende jaar de autovrije zondag gehouden. Ook de Brabantse steden doen hieraan mee.

De Week van de Vooruitgang duurt van 14 tot en met 21 september. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op www.weekvandevooruitgang.nl. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?