Terug naar overzicht

Jat je een bord, dan krijg je een bon

De politie in Groningen is de actie gestart, omdat zij vermoedt dat er in studentenhuizen zeker enkele honderden borden aan de muren hangen. Vooral het roodwitte stopbord zou een populaire decoratie zijn. Tussen 1 september en 1 oktober kunnen studenten de borden bij de politie inleveren zonder te worden vervolgd. De gestolen verkeersborden kosten 45 euro per stuk en zijn volgens de politie een grote schadepost voor de gemeente.

De Groningse trend van het weghalen van de borden speelt in de provincie Noord-Brabant niet echt. Tenminste, voor zover politiewoordvoerster Inge Rijgersberg kan analyseren. ‘Zover ik weet zijn er geen excessen wat betreft het stelen van verkeersborden’, zegt zij. ‘Het zal best gebeuren, maar we gaan er niet speciaal op controleren. Als we het zien, betekent dat een bekeuring. Diefstal is strafbaar.’

Studentenhuizen in Groningen, waar na afloop van de actie nog steeds borden hangen, lopen kans agenten op bezoek te krijgen. Het gaat om huizen waarvan de politie vermoedt dat er verkeersborden aanwezig zijn. Studenten die alsnog betrapt worden, kunnen rekenen op een boete van minimaal 200 euro wegens heling of diefstal. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?