Terug naar overzicht

‘Kabinet inversteert meevaller studiebeurs in kinderopvang’

‘Als dit echt waar is, dan klopt er natuurlijk helemaal niets van de plannen van OCW’, reageert LSVb-voorzitter Lisa Westerveld. ‘Anderhalf jaar geleden is de LSVb nog bij Plasterk op de koffie geweest om te vragen om een verhoging van de basisbeurs. Maar daar was geen geld voor. Nu is er wellicht een meevaller, maar daar zien wij niets van terug.’

‘Geld dat uit het onderwijsbudget over is, moet weer in onderwijs wordt geïnvesteerd’, vult ISO-voorzitter Merel van Wanrooij desgevraagd aan. ‘Bovendien gaat het collegegeld de komende jaren al steeds met een tientje omhoog omdat studenten moeten meebetalen aan de lerarensalarissen. Dankzij de meevaller zou het ministerie er ook voor kunnen kiezen dat even te laten.’

 Het is overigens de vraag of OCW daadwerkelijk een meevaller te melden heeft. De meevaller wordt gemeld door dagblad Spits, maar het ministerie is niet bereikbaar voor commentaar. Feit is wel de staatssecretaris Dijksma – verantwoordelijk voor de kinderopvang – het geld goed kan gebruiken om gaten in het budget te dichten. Deze zomer meldde ze een tekort van 270 miljoen euro. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?