Terug naar overzicht

Kanshebbers René Coelhoprijs

Het eindexamenwerk van Marcel Dingemanse, Rens Geubbels en vijf andere genomineerden is vanavond te zien in het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk) in Amsterdam. Twee van hen geven een live-voorstelling, de anderen presenteren zich in de vorm van korte films. Een vierkoppige jury bepaalt vervolgens wie zich winnaar mag noemen en reikt de prijs uit.

De winnaar ontvangt 2500 euro en productiefaciliteiten ter waarde van nog eens 2500 euro. Vervolgens gaat de gelukkige met dit geld aan de slag om in zes maanden tijd een nieuw kunstwerk te maken. Dit zal dan samen met het prijswinnende examenstuk getoond worden in het NIMk aan de Keizersgracht.

Marcel Dingemanse, voormalig deeltijdstudent Beeldende Kunst, dingt mee met zijn elf minuten durende film Disputed Territory (территория споров). Eerder dit jaar won hij met hetzelfde project al de Lucasprijs 2008. Rens Geubbels, net afgestudeerd in Animatie, hoopt dat zijn presentatie Supertrope de jury kan overtuigen. De genomineerde werken zijn tot en met 14 september ook te zien in Leeuwarden tijdens het Media Art Festival.

De laatste winnaar van de René Coelhoprijs afkomstig van de Akademie voor Kunst en Vormgeving (AKV|St. Joost), was Harry Verbeek in 2001. René Coelho is de oprichter en voormalig directeur van het NIMk. [JM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?