Terug naar overzicht

Pabostudenten kamperen tussen de koeien

Minicamping De Menmoerhoeve wordt jaarlijks overspoeld met eerstejaarsstudenten van de Pabo in Breda. Ze verblijven twee nachten op de camping en vieren er hun introductiefeest. Morgen gaan ze weer terug naar huis.

Het thema dit jaar is Pabofever: van Hippie tot Gabber. De groepen studenten zijn daarom ook uitgedost in de kleding van verschillende subculturen. Er lopen Nerds, Rockers, Rock en Roll chicks en Hiphoppers over het kampeerveld.

Hoewel de studenten pas net zijn aangekomen zijn velen al helemaal in hun rol. De workshops die worden gehouden zijn hartstikke gezellig en er wordt onder andere gezongen en gerugbyd.

De gezelligheid is volgens Esther van Reen, voorzitter van het kamp, niet het enige waar het bij het Pabokamp om gaat. ‘Natuurlijk moet het leuk en gezellig zijn, maar we proberen ook aandacht te geven aan de pedagogische kant door middel van workshops. Bij de gezelschapsspellen gaat het er bijvoorbeeld om hoe je de spellen in de klas kan gebruiken bij rekenen. En de dansworkshop laat, behalve dat je zelf danst, ook zien hoe je een les opbouwt.’

De workshopdag wordt beëindigd met een groot feest. Voor de andere dagen staat nog een klassenstrijd en een bonte avond op het programma. Eerstejaars Mariska Gijsen ziet het allemaal wel zitten. ‘Ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten, maar het lijkt allemaal heel leuk. Vanavond zal het nog wel beter worden.’

Grote en kleine tenten zijn inmiddels allemaal opgebouwd en staan knus naast elkaar op het veld. ‘Het zal wel koud worden, maar met z’n allen naast elkaar valt het hopelijk toch nog mee’, lacht eerstejaars Jessica Bulkmans. Ze is er nog niet helemaal op gekleed, maar vanavond gaat ze helemaal los. ‘Mijn thema is Reggae en ik heb een grote zwarte afropruik en kleding in de reggaekleuren.’ Over het kamp is ze nu al enthousiast. ‘Ik had vooraf al zin om te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. De workshops die ik heb gekozen zijn erg leuk. Het zijn dingen die ik normaal niet doe, zoals dansen, schilderen en theater.’ [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?