Terug naar overzicht

Tilburg in top 15 van smerige stations

Niet alleen bij Avans heeft men last van de rotzooi die door gebruikers wordt achtergelaten. Ook treinstations liggen bezaaid met gratis kranten, koffiebekers, sigaretfilters en uitgekauwde kauwgum.

Uit een onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen onder klanten is een top 15 samengesteld van smerige stations. Dit zijn de stations Beverwijk, Rotterdam Alexander, Zaandam, Den Haag HS, Delft, Alphen, Tilburg, Rotterdam Blaak Amsterdam Centraal, Schiedam Centrum, Almere Buiten, Venlo, Arnhem, Vlaardingen Centrum, Maassluis.

Poetsvrouwen Marja en Liny, bekend van het tv-programma Hoe schoon is je huis?, zullen als ludieke schoonmaakpolitie de komende weken de verschillende stations bezoeken en mensen op hun gedrag aanspreken. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?