Terug naar overzicht

Vertrouwen Pabo in accreditatie

Op 7 en 8 oktober komt de accreditatiecommissie naar Avans om te beoordelen of de Pabo aan alle gestelde eisen voldoet. ‘We hebben alle vertrouwen in een goede afloop’, zei adjunct-directeur Jo Timmermans deze week tijdens de academieraadvergadering.

Normaal gesproken krijgt een opleiding een eendaags bezoek van de commissie. Dit jaar worden alle pabo’s in Nederland nog een dag extra bezocht. ‘Op de tweede dag wordt bekeken of het HBO-niveau gehaald wordt’, legt Timmermans uit. ‘De pabo’s zijn nu eenmaal veel in het nieuws en het is goed om extra aandacht te geven aan de opleidingen. Daar moeten we niet te bang voor zijn.’

Vorige week dinsdag onderging de opleiding al een proefaccreditatie. Studenten en medewerkers werden door een speciaal samengestelde commissie van Avans ondervraagd over hun opleiding. Ook werden portfolio’s van studenten bekeken. ‘De proef zijn we goed doorgekomen en de commissie was vooral te spreken over het enthousiasme van de studenten en docenten over de opleiding. Ik weet zeker dat het met de echte accreditatie ook goed gaat komen’, zegt Timmermans. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?