Terug naar overzicht

Academies Lovensdijkstraat wachten af

Gisteren maakte Marja Kamsma, lid van de Raad van Bestuur van Avans bekend dat de nieuwbouw en renovatieplannen voor Den Bosch en Breda opnieuw overwogen worden.

‘We kunnen niet klakkeloos realiseren wat de wensen zijn, dat gaat het investeringsvermogen te boven, maar we gaan wel proberen met slimme aanpassingen een goede huisvesting voor de technische academies te maken’, aldus Kamsma in een brief aan onder andere de top 45 van Avans.

Academiedirecteur Harrie de Werd van de ATM ziet de nieuwe plannen positief tegemoet. ‘Het hoeft voor ons niet slechter uit te pakken. Hoe de Lovensdijkstraat er in de toekomst komt uit te zien is nog even afwachten. Het is nog te vroeg voor conclusies. Ik denk dat het uiteindelijk allemaal wel zal meevallen.’

Hoe de nieuwe Lovensdijkstraat er uiteindelijk ook uit komt te zien, twee zaken staan voorop bij de ATGM, zo vertelt adjunct-directeur Corné Verhees. ‘We moeten goed onderwijs kunnen geven. En het moet veilig zijn. Dat heeft natuurlijk te maken met onze laboratoria.’

Verhees hoopt dat er wel snel iets gaat gebeuren. ‘We groeien als academie nog steeds en zitten nu erg krap. Onze laboratoria zijn te klein dus we moeten nu al veel roosteren in de avonduren. De labs zijn eigenlijk niet gebouwd op het aantal studenten dat we nu hebben en in de toekomst verwachten.’

‘Labervaring opdoen, dat is het allerbelangrijkste voor onze studenten’, zegt Verhees. ‘Dat moeten we ze dus op een goede en veilige manier kunnen bieden.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?