Terug naar overzicht

Aftrap nieuwe opleiding Integrale Veiligheid

De opleiding van de Academie voor Technologie en Management is dit schooljaar van start gegaan. Het is een vierjarige opleiding die studenten opleidt tot bijvoorbeeld beveiligingsconsultant, veiligheidscoördinator bij een groot bedrijf, beleidsmedewerker bij brandweer of politie, of gemeenteambtenaar.

Er bestaat al een opleiding Integrale Veiligheid bij de Academie voor Management en Bestuur in Den Bosch. De opleiding in Breda biedt studenten in de specialisatiefase de mogelijkheid om in te zoomen op de veiligheid in organisaties en in de industrie. Bijvoorbeeld ARBO en veiligheid van technische werkomgevingen.

De voornaamste reden van Avans om ook een opleiding in Breda te beginnen is het feit dat maar 10 procent van de studenten IV in Den Bosch uit de regio Breda komt.

Om de komst van de nieuwe opleiding in Breda te vieren, vindt er op woensdagmiddag 29 oktober een openingsevent plaats. De middag wordt afgetrapt met een rondetafelgesprek met onder andere burgemeester Van der Velden van Breda, oud-student Personeel & Arbeid, en deskundigen uit het vakgebied. Geïnteresseerden kunnen daarna workshops volgen over bijvoorbeeld cybercrime, voetbalgeweld, agressie op het werk en veiligheid in een havengebied.

Het openingsevent begint om 14.00 uur en vindt plaats aan de Hogeschoollaan in Breda. Kijk hier voor meer informatie. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?