Terug naar overzicht

Bijna heel oud-Avans op alumniwebsite

‘In het weekend trekken we gemiddeld 440 bezoekers. Dat is hartstikke mooi.’ Bart Biekens, docent van de Academie voor Marketing in Den Bosch is zeer tevreden met het aantal oud-studenten van Avans dat zich aanmeldt bij de website avansalumni.nl .

Biekens is een van de personen achter de website die is opgezet door de Avans School of International Studies in Breda en de Bossche academies voor Financieel Management en die voor Management en Bestuur.

‘De site is begin juni in de lucht gegaan met deze drie academies. Nu zijn op de Pabo, de Juridische Hogeschool en AKV|St. Joost na  bijna alle academies aangesloten. En met de Pabo en de Juridische Hogeschool heb ik binnenkort gesprekken’, zegt Biekens.

Alumni gebruiken de site om oud-klasgenoten te zoeken en academies gebruiken de site om alumni te zoeken voor bijvoorbeeld gastcolleges. ‘Een spin-off die ik nu veel zie, is dat alumni via het contactformulier van de website stageopdrachten aanbieden aan huidige studenten. Daar gaan we in de toekomst meer op inspelen, door te zorgen dat dit beter geregeld wordt.’

Nu gaat zo’n formulier via de administrator van de academie naar het stagebureau gaat. Die weg moet korter, denkt Biekens. ‘Je ziet ook dat academies contact zoeken met alumni omdat huidige studenten meer informatie willen over een bedrijf.’

Oud-studenten horen via elkaar van de site en melden zich ook aan. Bovendien krijgen alle afgestudeerden bij hun diploma een brief waarin wordt vermeldt dat ze zich kunnen inschrijven bij de alumnisite. ‘Dat hebben we voor de zomer voor het eerst gedaan en tachtig procent van die afgestudeerden hebben zich ook al ingeschreven.’

Biekens is inmiddels in gesprek met de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst om de mogelijkheden van de site verder uit te breiden. ‘Oud-studenten kunnen nu al kiezen of ze informatie over vacatures of vervolgopleidingen willen ontvangen. Maar er zijn natuurlijk meer toepassingen die we er in de toekomst aan toe kunnen voegen.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?