Terug naar overzicht

IB-Groep maakt tempo

De afgelopen vijf weken werden bijna alle inkomende telefoontjes binnen drie minuten beantwoord, waarmee de IB-Groep ruim boven de norm van zestig procent zit. In mei zat de uitvoeringsinstantie er juist ver onder, toen slechts tien procent van de gespreken op tijd liep.

Ook het mailverkeer loopt beter: slechts bij één op de honderd berichten heeft de IB-Groep meer dan drie dagen nodig voor de beantwoording. In mei bleef meer dan dertig procent van alle mailtjes langer dan drie dagen onbeantwoord.

Voor de zomer kreeg minister Plasterk vanuit de Kamer veel vragen over het functioneren van de IB-Groep. De bewindsman vroeg toen wat extra tijd, omdat de organisatie aan het reorganiseren was. De behaalde resultaten betekenen overigens niet dat OCW de teugels laat vieren: Plasterk belooft de Kamer dat de prestaties nauwlettend worden bewaakt. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?