Terug naar overzicht

Internationale certificaten voor MER-studenten

In totaal deden zestien studenten mee aan de Cambridge examens. Die bestaan uit een schriftelijk en mondeling deel en worden in opdracht van de Engelse Cambridge University afgenomen. Het certificaat wordt internationaal erkend en in de zakelijke wereld gezien als een must voor internationale managers.

Jannie den Engelsman, docent aan de Academie voor Management en Bestuur (AMB) in Den Bosch, is erg tevreden over het aantal studenten dat het programma wilde volgen. ‘Met deze pilot wilden we kijken of er genoeg studenten in geïnteresseerd zijn. Nu gaan we evalueren of we het project misschien kunnen uitbreiden.’

De eerste groep studenten komt van MER, want zij hebben het vak Engels in hun curriculum. ‘Het niveau Engels van de tweedejaarsstudenten varieert enorm. De Cambridge Business English Certificates bieden de studenten een extra uitdaging om nog met Engels door te gaan naast het bestaande curriculum. Zij kunnen het examen inplannen in hun individuele leerlijn.’

Het examen is specifiek gericht op managers, daarom is MER de enige opleiding aan de AMB die het aanbiedt. Opleidingen bij andere Avansacademies zouden er wellicht ook iets mee kunnen doen. ‘Of die interesse er is weet ik nog niet, omdat de academies voornamelijk zelfstandig opereren.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?