Terug naar overzicht

Kijken, niet kopen!

Docent Bart Biekens is vanochtend met tachtig studenten naar Engeland vertrokken om daar de hele week diverse winkels te bekijken. ‘Hoe zien de etalages eruit, wat is het assortiment, hoe is de verlichting. In aparte groepjes kijken de studenten naar een onderdeel van de diverse winkels.’

‘We gaan naar de Applestore en de Nightshop in Londen, maar bekijken ook een Tesco’s, dat is een keten van megasupermarkten aan de snelweg waar je bijvoorbeeld 24 uur per dag voor een paar euro kan eten’, vertelt Biekens.

De studenten slapen bij gastgezinnen in Canterbury. ‘Daar krijgen ze ook Engelse les en we bezoeken een supermarkt als Salisbury’s die toonaangevend is in prefab food. We gaan een dag naar Londen. Dan alle studenten ook tijd om voor zichzelf de stad te bekijken.’

Niet alle tweedejaarsstudenten SBRM gaan naar Engeland. ‘Nee, een twintigtal gaat dezelfde onderzoeken doen in Praag.’ Op die manier kunnen de studenten straks hun bevindingen vergelijken.

De keuze wie naar Praag of Engeland ging was nog een lastige. ‘Vaak ging het er niet om dat iemand per se naar een van de bestemmingen wilde, nee het gaat er om waar hun vrienden heengaan.’

De studenten komen 10 oktober weer terug. Andere schooljaren zijn SBRM studenten naar Duitsland en Frankrijk geweest waar ze dezelfde onderzoeken hebben gedaan. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?