Terug naar overzicht

Meiden lokken met L’Oreal

Laat een ding duidelijk: zijn de Meiden Techniek Dag op donderdag 23 oktober is echt Ladies Only. Het wordt georganiseerd door en voor vrouwen.

 ‘Door gastlezingen van vrouwen die in de technische sector werken en rondleidingen bij een aantal bedrijven willen we vrouwelijke studenten duidelijk maken wat ze kunnen bereiken in de techniek’, zegt Jessica Beyaerts, net afgestudeerd in Technische Bedrijfskunde en nu student aan de Universiteit van Tilburg.

De dag is eigenlijk uit noodzaak geboren, zo blijkt uit het verhaal van Beyaerts. ‘Ons dispuut telt nog maar acht actieve leden, daarvan studeren er nog maar twee bij Avans. De anderen zijn, net zoals ik, al afgestudeerd. Het is dus tijd voor vers bloed. Met de Meidendag willen we het dispuut op een goede manier onder de aandacht brengen van de huidige vrouwelijke studenten van de technische academies.’

Inmiddels hebben al die meiden een uitnodiging ontvangen per e-mail. ‘Ik hoop dat er zoveel mogelijk komen. We hebben ook bedrijven uitgenodigd om zich te presenteren en het zou lullig zijn als die in een lege zaal staan.’

Studenten kunnen gastlezingen verwachten van oud-Avansstudenten die werkzaam zijn in de bouw of techniek.  ‘Er staan ook enkele rondleidingen op het programma en een soort van bedrijvendag toegespitst op vrouwelijke studenten.’

De studenten komen niet voor niets, zo zal iedereen een goodie bag ontvangen met daarin onder andere producten van L’Oréal en diverse shampoos. ‘Dat is wel een lokkertje’, zegt Beyaerts.

De dag begint om 9.45 in de collegezaal en wordt afgesloten met een borrel. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?