Terug naar overzicht

NHL magazine opgeheven

‘Het is heel erg dat een hogeschool besluit om een onafhankelijk blad weg te bezuinigen’, zegt Anita Terpstra, hoofdredacteur ad interim van NHL Magazine. ‘Geconditioneerde onafhankelijkheid’ vindt ze een vaag begrip. ‘Het is zoiets als een beetje zwanger. Je bent het of je bent het niet.’

De redactie is pas achteraf over het besluit geïnformeerd, zegt Terpstra. ‘We wisten dat het college twee aparte bladen wil maken voor studenten en medewerkers. Maar dat het kiest voor geconditioneerde onafhankelijkheid, daar zijn wij van tevoren niet in gekend.’

Eigenlijk zou NHL Magazine, dat zes jaar bestaat, tot het einde van dit studiejaar verschijnen. Maar deze maand besloot het college van bestuur om er vanaf januari mee te stoppen. ‘NHL moet bezuinigen en dit levert een fikse besparing op’, stelt Terpstra. Ze hoopt dat het mogelijk is om het blad voorlopig voort te laten bestaan als online uitgave.

In het verleden was er soms gedoe rond negatieve berichtgeving. ‘Af en toe hangt de afdeling communicatie aan de telefoon: dat bericht op de site moet aangepast worden, om onrust te voorkomen. Wij denken: die onrust is er al en daar schrijven wij over.’

Een woordvoerder van NHL bevestigt dat het opheffen van het papieren NHL Magazine per 1 januari als ‘een verrassing’ kwam. Maar de redactie wist volgens haar in een vroeg stadium van de andere plannen. De nieuwe bladen bestaan uit een studentenglossy en een soberder personeelsblad, die allebei vijf keer per jaar gaan verschijnen. Sommige informatie wordt gestuurd. ‘Het is niet helemaal onafhankelijk, maar daarvoor zijn het bedrijfsbladen.’ [AvE/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?