Terug naar overzicht

Opluchting na accreditatie Pabo

Hoewel directie, medewerkers en studenten vooraf vertrouwen hadden in een goed afloop was de accreditatie een spannende aangelegenheid. Gisteren koppelde het panel direct hun bevindingen terug aan het team. Voorzitter Jozef Kok van de accreditatiecommissie stelde als conclusie dat de opleiding zich niet druk hoefde te maken en het rapport met vertrouwen tegemoet kan zien.

Alle pabo-opleidingen in Nederland krijgen dit jaar een tweedaagse accreditatie. ‘Op de eerste dag heeft de commissie heel gericht gekeken naar het niveau van de opleiding’, vertelt academiedirecteur Nicole van Son. ‘Ze hebben heel specifiek de inhoud van de portfolio’s van de studenten onderzocht en beoordeeld of de opleiding het hbo-niveau haalt.’

In een e-mail aan de medewerkers van de academie werden de bevindingen van de commissie samengevat. Het panel vond de sfeer binnen de academie goed. De opleiding heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt, de onderwijsvernieuwing wordt breed gedragen en is op consistente wijze ingevoerd en op alle niveaus doorgevoerd en geland. De neuzen wijzen allemaal dezelfde richting op, zo oordeelt de commissie.

Het verloop van de accreditatie is een mooie opsteker en reden voor een klein feestje bij de Pabo. Tot opluchting van Van Son, want de Pabo kan wel wat positieve publiciteit gebruiken. ‘De laatste jaren zijn berichten over de pabo-opleidingen in het algemeen niet positief. Gelukkig gaat het met onze Pabo al een tijd erg goed.’

Nu is het nog wachten op het officiële rapport. ‘Dat we het gehaald hebben, weten we nu, maar je weet niet of goed een zeven, acht of een negen betekent’, zegt Van Son. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?