Terug naar overzicht

Parkeerplaats Breda op de schop

De entree aan de Hogeschoollaan is nu een rommeltje. De bestrating voor de slagboom is slecht en de ingang is vrij onveilig voor voetgangers en fietsers, de groepen die het meeste gebruik maken van de entree.

‘We gaan daarom het voetpad en fietspad doortrekken vanaf de straat’, zegt John Theeuwes, projectleider bij de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst. De ingang voor fietsers en voetgangers wordt daarmee breder en veiliger.

Op de grote parkeerplaats aan de andere kant van het hoofdgebouw van Avans in Breda wordt een tijdelijke verharde rijbaan aangelegd vanaf de slagbomen tot de ingang aan die kant. De verharding wordt aangebracht om de overlast door stof en modder terug te dringen. Ook het probleem van de kuilen achter de slagboom moet  daarmee verholpen zijn.

‘We gebruiken klinkers die we later kunnen gebruiken als we het hele parkeerterrein definitief inrichten’, zegt Theeuwes. De verwachting is dat dit in de komende zomerperiode gaat gebeuren. Dan wordt het hele terrein verhard.

De werkzaamheden die nu gepland staan, zullen wel voor enige overlast zorgen. Zo wordt een deel van het parkeerterrein afgezet. ‘Daarom doen we het ook in de herfstvakantie. Dan is het minder druk, hoewel je tegenwoordig niet echt meer kan spreken van een officiële herfstvakantie’, zegt Theeuwes. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?