Terug naar overzicht

Plasterk komt studentenadministraties tegemoet

Eind vorige week werd bekend dat minister Plasterk de studentenadministraties een maand respijt geeft om de inschrijvingen op orde te krijgen. Belangrijk, want normaal gesproken wordt op basis van de inschrijvingen per 1 oktober de bekostiging vastgesteld. Die peildatum blijft gewoon van kracht: studenten die een dag later aan hun opleiding zijn begonnen, komen niet meer voor overheidssubsidie in aanmerking.

Plasterk heeft hiertoe besloten vanwege problemen met de invoering van het programma Studielink. Dat moet uiteindelijk zorgen voor uniforme inschrijvingen in het gehele hoger onderwijs, maar heeft dit jaar nog last van kinderziektes. Zo konden studenten die hun inschrijving nog niet hadden bevestigd zonder waarschuwing uitloggen. Verschillende instellingen, waaronder Avans Hogeschool en de Haagse Hogeschool, dreigden daardoor in de problemen te komen. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?