Terug naar overzicht

Populieren zijn dwarsliggers

‘Onze planning vertraagt hierdoor’, zegt John Theeuwes, projectleider van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF).

‘Dat we niet alle populieren mogen kappen is geen onoverkomelijk probleem’, zegt Theeuwes. De bomen passen niet in het parkbeeld zoals Avans dat voor ogen staat. ‘Dus we moeten de plannen aanpassen. De bomen verdwijnen op een gegeven moment toch, ze hebben een beperktere levensduur dan een eik of beuk. Over tien jaar zullen ze alsnog weg zijn’, denkt Theeuwes.

Eigenlijk zou de ‘voortuin’ in december worden aangelegd. Dat gaat in ieder geval niet lukken. ‘De levertijden voor het asfalt en hekwerk zijn ook langer dan wij dachten.’

De ruimte voor Xplora wordt de komende maanden wel opgeknapt voor de officiële opening van het Avansgebouw aan de Hogeschoollaan op 4 december. De aanleg van de voortuin zal, naar alle waarschijnlijkheid, in het voorjaar plaatsvinden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?