Terug naar overzicht

Power Platform voor studenten

Het platform is onlangs gestart om met studenten te praten over wat Avans voor hen kan betekenen en regelen, zoals aangepaste faciliteiten. ‘We willen hiermee de deelname aan het hbo-onderwijs van deze studenten bevorderen’, zegt Marieke Konings van de Diensteenheid Marketing Communicatie en Studentenzaken. ‘Los van het treffen van voorzieningen is het ook een klankbord. Studenten praten met elkaar over wat ze zoal tegenkomen en we willen helpen met de voorlichting en acceptatie van de problemen van deze studenten.’

Het Power Platform staat de komende Open Dag op 15 november in Den Bosch. Ook neemt het deel aan een symposium over diversiteit op 2 december in Breda. Er komt een plekje voor op de Avanssite en er worden workshops en borrels georganiseerd voor de leden. ‘We kunnen veel regelen voor studenten met een functiebeperking en studenten kunnen daar in het platform zelf over meedenken’, zegt Konings.

Het Power Platform is een onderdeel van de projectgroep Handicap en Studie. Het eerste platform is gestart in Den Bosch, de bedoeling is op de langere termijn ook een dergelijk platform te starten in Breda en Tilburg.

Geïnteresseerden kunnen lid worden van het platform of de nieuwsbrief aanvragen door een mailtje te sturen naar powerplatform@avans.nl. [EvG]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?