Terug naar overzicht

Student Verpleegkunde is Europees Kampioen

Van Gageldonk reisde samen met 125 Nederlandse sporters naar Brno in Tsjechië waar het kampioenschap plaatsvond. Ze liet in haar categorie, waar naast het majorette stokje (baton) ook andere attributen worden gebruikt, veertien deelnemers achter zich. Behalve haar baton gebruikte Van Gageldonk ook een lint, een muziekboek, een piano en een muzieksleutel tijdens haar show.

Van Gageldonk had vooraf geen hoge verwachtingen van haar prestatie. ‘Na mijn show kreeg ik wel heel erg veel positieve reacties, maar ik had nooit gedacht dat ik het zo goed zou doen.’

De voormalige trainer van Van Gageldonk hield het in juli dit jaar voor gezien, waardoor ze er alleen voor stond. Met behulp van een nieuwe trainer bereidde Van Gageldonk haar act in Lelystad voor.

‘Er moest nog heel veel veranderen aan mijn show dus daar moest ik hard aan werken’, vertelt Van Gageldonk. De sportprestaties zijn volgens haar prima te combineren met school. ‘Voor de kampioenschappen heb ik veel getraind en tijdens de wedstrijden kreeg ik een paar dagen vrij van school. Nu is het wat rustiger en kan ik alles goed bijhouden.’

De directe concurrenten van Van Gageldonk kwamen uit Kroatië, Engeland en Tsjechië. ‘De sport is in deze landen erg populair en zeker in Tsjechië ontwikkelt het zich erg snel. Niet veel mensen weten dat het in Nederland ook best een grote sport is.’

Het is niet de eerste keer dat Van Gageldonk prijzen in de wacht sleept. Eerder won ze op Europese kampioenschappen al de derde, vierde en zesde prijs. De eerstvolgende belangrijke wedstrijd is het Nederlands Kampioenschap in december. ‘Ik hoop dan natuurlijk weer een goede prestatie neer te zetten.’ [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?