Terug naar overzicht

Teldatum studenten maand verschoven

 

Twee weken geleden lieten onder meer Avans, Saxion en de Haagse Hogeschool van zich horen: veel studenten hadden zich niet goed ingeschreven via Studielink, een nieuw digitaal loket dat de studentenadministratie moet vereenvoudigen. Omdat de instellingen hun subsidie grotendeels ontvangen op basis van het aantal inschrijvingen per 1 oktober, dreigde een bekostigingsprobleem.

'Minister Plasterk wil daarom de 1 oktobergrens eenmalig met een maand verschuiven', zegt collegevoorzitter Pim Breebaart van de Haagse Hogeschool. 'Dat geeft ons de tijd om de laatste niet-geregistreerde studenten op te sporen en alsnog te manen tot inschrijving.'

Breebaart wil niet negatief doen over Studielink. 'Het is de eerste keer dat het systeem op grote schaal wordt gebruikt en dan loop je altijd tegen kinderziektes aan.' Dat er geen duidelijke waarschuwing van het systeem uitgaat als de inschrijving nog niet volledig is afgerond, lijkt hem een oplosbaar probleem. 'Er komt een grondige evaluatie. Het ligt voor de hand dat Studielink duidelijker moet communiceren.'

Een woordvoerder van OCW zegt desgevraagd dat er een brief aankomt over Studielink, maar zij kan de verschoven deadline niet bevestigen zolang de directie hoger onderwijs van het departement de tekst nog moet lezen. Verwacht wordt dat de uiteindelijke oplossing maandag openbaar wordt. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?