Terug naar overzicht

Topschrijvers in Breda

De twee dames zijn niet de minste gasten. Fresco en Februari waren vorig jaar beiden genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Louise Fresco schreef voor onder andere het NRC en Het Parool, werkte voor de Verenigde Naties, is hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Amsterdam en is momenteel lid van de Sociaal Economisch Raad. Marjolijn Februari studeerde kunstgeschiedenis, filosofie en rechten en schrijft columns voor De Volkskrant.

De Leesclubfestival bijeenkomst is de Bredase aftrap van de derde editie van Nederland Leest . Een landelijk initiatief om mensen te laten discussiëren over literatuur. Ieder jaar staat er één boek centraal dat bibliotheken gratis uitdelen. Dit jaar is dat Twee Vrouwen van Harry Mulisch.

De organisatie is in handen van de Amsterdamse Stichting Triple Eye, die debatavonden, exposities en lezingen naar Noord-Brabant haalt om het culturele leven een impuls te geven. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kun je terecht bij Uit in Brabant of bij boekhandel van Kemenade & Hollae. De bijeenkomst begint om 20.15 in de bibliotheek van Breda. [JM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?