Terug naar overzicht

Verkiezingsshow

Met in de hoofdrollen niemand minder dan afwisselend (oud) nieuwslezers Philip Freriks en Harmen Siezen, én het cabaretduo Van Houts & de Ket is de voorstelling even humoristische als venijnig.

Een gewoon gezin wordt berecht door de overheid. Wat hebben uitgerekend zij fout gedaan? De aanklacht luid: verwaarlozing van hun democratische burgerplichten. In een revue achtige show wordt de werking van de politiek en macht ontrafeld. Beurtelings spelen de nieuwslezers een rechter die samen met een jury onder invloed van de media zijn oordeel velt

Volgens het Algemeen Dagblad komt de boodschap aan. ‘Serieuze zaken zien we als een zapmoment, alleen nog boeiend als het wordt verpakt als wedstrijd of entertainment.’

 

Het Zuidelijk Toneel speelt aanstaande zaterdag de voorstelling De grote verkiezingsshow in het Chassé Theater in Breda. Geen tijd om zaterdag te gaan? Op 10 december staan ze op de planken in Theater aan de Parade in den Bosch. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?