Terug naar overzicht

Verpleegkunde viert zilveren jubileum

Vorige week zijn de uitnodigingen voor de reünie de deur uitgegaan. Het feestje kan niet op een beter moment komen, vinden de leden van de commissie HBO-V 25 jaar. ‘We hebben echt iets te vieren’, licht docent Patrick de Kort toe. ‘Niet alleen bestaan we een kwart eeuw, maar we doen het beter dan ooit. We hebben een goede plek in een mooi gebouw en zeer goede contacten met het werkveld.’

De opleiding Verpleegkunde is ontstaan uit de toenmalige Sociale Academie. ‘Er was een regionale behoefte aan verpleegkundigen en er waren in die tijd slechts twee opleidingen in Nederland’, vertelt docent Jaap van Omme. ‘De meeste verpleegkundigen werden intern bij hun werkgevers opgeleid, maar daar kwam snel verandering in.’

Ze begonnen in een kleine vleugel van het gebouw aan de Verbeetenstraat waar ze, later met de opleiding Fysiotherapie, tot 2007 huisden. Nu is het gebouw aan de Hogeschoollaan al even hun thuis. Tijdens de reünie op 28 november wil de commissie het nieuwe gebouw laten zien, maar ook de oude tijden laten herleven door foto’s te tonen van weleer.

‘Het middagprogramma bestaat uit een aantal lezingen over de ontwikkelingen in het werkveld en verschillende ervaringen’, vertelt Peggy Ligthart. ‘Centraal staat vooral de ontmoeting tussen de studenten onderling en de oud-medewerkers. Daarom hopen we dat veel mensen zich aanmelden.’

Via de website http://25jaarHBO-V.avans.nl kunnen oud-medewerkers en studenten zich aanmelden. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?