Terug naar overzicht

‘Vooral bang voor mijn aandelen Fortis’

De aandelenportefeuille van Mouwen is niet zonder schade uit de recente crisis gekomen. ‘De waarde is inderdaad flink gekelderd. Je hebt nu twee opties als belegger: je neemt je verlies en verkoopt je aandelen, wat veel mensen doen, of je blijft zitten zoals je zit en wacht tot de waarde stijgt.’

‘Ik ben van mening dat je beter kan afwachten. Sommige bedrijven zijn nu ronduit ondergewaardeerd, die komen er wel weer bovenop.’ Voorbeelden daarvan zijn volgens de student de Binckbank en Van Der Moolen, beide bedrijven handelen in aandelen. ‘Die moeten wel met gigantische jaarcijfers komen, want er is nog nooit zoveel in aandelen gehandeld als de afgelopen weken.’

Mouwen had natuurlijk nooit kunnen verwachten dat zijn aandelen Fortis zouden dalen van 5 euro naar 70 eurocent. ‘Dat is inderdaad even slikken. Ik dacht dat we vorige week het dieptepunt wel hadden bereikt, maar dinsdag bleek dat het nog slechter kon. Ik vrees dat de aandelen uiteindelijk helemaal van de markt af gaan.’

Mensen zonder aandelen kunnen nu zeker instappen zegt Mouwen. ‘Ik denk dat je grote winsten kunt boeken als je nu begint en de situatie een jaar of drie uitzit. Je moet dan natuurlijk wel goed weten waar je in belegt en je portefeuille goed spreiden.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?