Terug naar overzicht

Zorg rondom het levenseinde

Belgische en Nederlandse studenten leren tijdens de twee dagen van elkaar over de zorg rondom het levenseinde. De studenten volgen bij Avans een college over de verschillen in zorg in hun beide geboortelanden. Daarna worden workshops gegeven over onder andere de allerlaatste zorg, pijnpompen en ondersteunende zorg. Ook een bijzondere ervaring van een student komt aan bod.  

‘De samenwerking tussen de opleiding Verpleegkunde van Avans en de Karel-de-Grote Hogeschool in Antwerpen bestaat al ruim tien jaar’, vertelt Jaap van Omme, docent Verpleegkunde. ‘Eerst was er een hele week ingericht over dit thema. Dit is nu teruggebracht tot twee dagen, maar in de toekomst hopen we weer een weekprogramma aan te bieden.’  

Na afloop van de workshops gaan de Nederlandse voltijdstudenten mee naar België om te genieten van Antwerpen by Night. De volgende dag wonen ze lezingen bij aan de Karel-de-Grote Hogeschool in Antwerpen. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?