Terug naar overzicht

Animatoren in de prijzen gevallen

Linde Faas, winnares van de St. Joostpenning 2008 , heeft met haar getekende animatiefilm Volgens de Vogels de eerste prijs in de studentencompetitie van het Holland Animation Festival (HAFF) in Utrecht gewonnen. Aan de prijs is een bedrag van 13.500 euro verbonden.

Evelien Lohbeck is met haar animatieproject Noteboek drie keer in de prijzen gevallen. Ze won namelijk de juryprijs van het Nederlands Online Filmfestival Utrecht, de Playgrounds Award for Best Short Film en de HAFFtube 2008 gewonnen. Lohbeck is als speciale gast uitgenodigd voor het Holland Animation Festival.

Noteboek toont bijzonder inventief gebruik van een notitieboek, onder meer als notebook – waarmee een film op YouTube wordt geplaatst -, kopieerapparaat en broodrooster. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?