Terug naar overzicht

Avansondernemer wint eerste Startersprijs

Mahmoud ontwikkelt met zijn eigen onderneming AM Coatings een coating die dodelijk is voor onder andere ziekenhuisbacteriën. De beschermlaag kan aangebracht worden in operatiekamers en ziekenzalen, maar ook op mobiele telefoons en laptops.

'Ik was best zenuwachtig', zegt Mahmoud over afgelopen zaterdag. De oud-student moest zijn ondernemingsplan presenteren aan een jury die bestond uit leden van de Kamer van Koophandel. ' We hebben een vernieuwend product, dus ik dacht dat ik wel een kans maakte.'

Aan de prijs is een bedrag van 1000 euro verbonden. Dat bedrag stopt Mahmoud weer meteen in zijn onderneming. ' Ik moet schulden afbetalen en wil nog meer research gaan doen.'

De kans bestaat dat de chemicus op 11 november opnieuw een prijs wint. Hij moet dan zijn onderneming presenteren bij de Bèta Dragons wedstrijd in Amsterdam. 'Dan zitten er professoren en ondernemers in de jury', vertelt hij. ' Twee daarvan doen ook mee aan het televisieprogramma Dragons Den.' Aan deze wedstrijd, voor ondernemende bètatechnische studenten, is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Een jaar geleden studeerde de studentondernemer af aan de ATGM in Breda. Nu is hij studentbegeleider bij dezelfde academie en druk bezig met zijn eigen onderneming, waar inmiddels tien Avansstudenten bij betrokken zijn. Zij volgen binnen AM Coatings hun minor of zijn bezig met een afstudeerproject in opdracht van Mahmoud. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?