Terug naar overzicht

Avansstudent treedt op in 013

Wat voor concert ga je in de 013 houden?

‘Donderdag treed ik eerst zelf op en na mij staat de band Ruby Q op het podium. Ik speel vooral nummers van mijn eigen album Silhouettes en misschien enkele covers van Stevie Wonder, The Beatles of Living Colour. Het wordt veel dansen, maar ook af en toe genieten van rustige nummers. Een mengeling van funk, jazz en rock.’

Hoelang zing je al?

‘Zingen doe ik al van jongsaf aan. Maar toen was het nog niet om aan andere mensen te laten horen. Sinds mijn vijftiende treed ik op. Ik zong covers op van die lokale festivals. Ik heb ook meegedaan aan talentenjachten waarbij je een optreden kon winnen. Iets als Idols is trouwens niks voor mij. Ik zou daar geen woord uit mijn strot krijgen. Bovendien moeten andere mensen ook een kans krijgen, haha.’

Hoe gaat het met je muziekcarrière?

‘Ik heb net een album in eigen beheer uitgebracht. Dat ligt ook bij enkele platenwinkels in Den Bosch. Verder treed ik af en toe op. Maar mijn aankomende concert in 013 wordt mijn voorlopige hoogtepunt. Ik ben ook nog maar 4,5 maand serieus bezig. Maar ik moet alles zelf regelen; van de foto’s tot de optredens. Het is soms ook wel lastig om te combineren met mijn studie.’

Speelt je studie IBL nog een rol in je muziekcarrière?

‘Ik heb vorig jaar bijvoorbeeld geleerd hoe je een nieuw product in de markt moet zetten en hoe je een bepaalde doelgroep kunt bereiken. Dat heb je als artiest natuurlijk ook. Maar het is niet zo dat ik vlekkeloos een marketingsplan in elkaar kan zetten. Hopelijk leer ik dat het komende jaar. Aan het Engels heb ik niet zoveel. Ik leer op school vooral bedrijfsteksten. En in mijn nummers heb ik het niet over vergaderingen, haha.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?