Terug naar overzicht

Balkenende: geen bezuinigingen onderwijs

In beginsel komt het kabinet gedane toezeggingen na, ondanks de kredietcrisis. ‘Wat in de boeken staat, blijft daar.’ Maar geld erbij wordt lastig. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, universiteitenvereniging VSNU en de HBO-raad hoeven bijvoorbeeld niet te rekenen op een ruimer budget voor internationalisering.

Onlangs klaagden zij dat daar te weinig geld voor is. ‘Ik houd van internationale contacten’, zegt Balkenende. ‘Misschien kunnen studenten zelf iets bijverdienen voor hun verblijf in het buitenland, en kunnen bedrijven sponsor zijn.’

Goede toekomst voor hbo’ers

Bij de Hanzehogeschool, die deze week haar 210-jarig bestaan viert, opende Balkenende een nieuw gebouw en onthulde hij een kunstwerk van Marte Röling.

Ondanks het economisch ‘gure weer’ is de toekomst voor afgestudeerde hbo’ers zonnig, voorspelde Balkenende. ‘Negen op de tien afgestudeerden heeft binnen vier maanden een baan. En dat verbaast me niets, omdat juist hbo’ers kennis en praktijk zo goed weten te combineren.’ [AvE/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?