Terug naar overzicht

ICT-bedrijf beste Nederlandse werkgever

Ondanks de kredietcrisis staat er toch een bank bovenin de lijst. De Rabobank nestelde zich verrassend op de tweede plaats. De gemeente Zwolle, de beste non-profitwerkgever, staat op een verdienstelijke derde plaats.

Macaw dankt zijn koppositie vooral aan de hoog gewaardeerde werksfeer. Op zich niet verwonderlijk. Want eenmaal per jaar vertoeft het hele kantoor in tropische oorden tijdens een gezamenlijke vakantie. Bovendien zijn gadgets als een pooltafel, Xbox en espressoapparaat ingeburgerd bij het bedrijf.

Naast de werksfeer werden werknemers ook gevraagd naar een beoordeling van de inhoud van hun werk, de mate van vrijheid en de arbeidsvoorwaarden. De gemeente Zwolle kan poken met de beste arbeidsvoorwaarden. Runner-up Rabobank heeft van alle banken de meest tevreden werknemers en van alle bedrijven de op één na riantste arbeidsvoorwaarden.

Toch hebben bedrijven met goede arbeidsvoorwaarden niet automatisch de meest tevreden werknemers, blijkt uit Intermediair Beste werkgeversonderzoek. Tevredenheid creëer je niet met alleen een hoog salaris, auto van de zaak en een goed pensioen. Vrijheid in het werk, werkinhoud, doorgroeimogelijkheden en sfeer, zijn voor werknemers net zo bepalend. Een echt goede werkgever biedt echter beide: goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?