Terug naar overzicht

Jongeren lappen regels IT-afdeling aan laars

Ondersteuning van de nieuwste technologie is een belangrijk criterium bij de keuze voor een werkgever, zo blijkt uit onderzoek van technologiebedrijf Accenture. Dat onderzocht de houding van vierhonderd Amerikaanse jongeren in de leeftijd van 14 tot 27 jaar ten opzichte van technologiegebruik.

Beperkingen die aan het internetgebruik worden gesteld, vallen bij de nieuwe generatie werknemers niet in goede aarde. Zo bezoekt 27 procent sociale-netwerksites. Ook gebruikt dat aantal onder werktijd een instant messaging-toepassing, die niet door het bedrijf verstrekt is.

Onder de maat

Een opvallend cijfer voor de IT-afdelingen is dat driekwart van de jongeren te kennen geeft gratis programma’s te hebben gedownload, wanneer die toepassing niet werd aangeboden of onder de maat werd geacht.

Het ziet er volgens Accenture niet naar uit dat de IT-afdelingen de geest nog in de fles krijgen. Van alle respondenten geeft 52 procent aan dat ze van hun werkgever ondersteuning van de nieuwste technologie verwachten. Onderzoek wijst uit dat die wens alleen maar sterker wordt naarmate de jongeren ouder worden. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?