Terug naar overzicht

LSVb baalt van invoering ov-chipkaart

Veel Rotterdamse studenten hebben de nieuwe ov-chipkaart al, maar een student uit Groningen die een dag naar Rotterdam komt niet, erkent een woordvoerder van RET desgevraagd. ‘Hij kan wel een dagpas krijgen bij één van de servicepunten: als zijn studentenkaart vrij reizen toestaat, is dat daar te regelen. En anders krijgt hij korting.’

Maar de LSVb vindt dat omslachtig. ‘Even los van de algemene bezwaren die we hebben tegen invoering van de ov-chipkaart lijkt het me vervelend om iedere dag in de rij te staan bij een RET-servicepunt omdat je toevallig een tijdje stage loopt in Rotterdam’, zegt Lisa Westerveld. ‘Zolang niet iedere student een chipkaart heeft, willen we dat er bij de RET wordt nagedacht over dit soort dingen.’

Het Rotterdamse vervoersbedrijf gaat binnenkort met de LSVb in overleg. ‘We stemmen onze voorlichting graag af op commentaar van studenten’, aldus een woordvoerder. ‘Verder hopen we natuurlijk dat de chipkaart snel landelijk wordt ingevoerd, want dan zijn de problemen opgelost.’

De studentenbond, die in september met een aantal andere belangenclubs uit het overleg over invoering van de chipkaart stapte, heeft daar weinig vertrouwen in. ‘Studenten hebben hun pasfoto en gegevens voor de kaart al twee jaar terug afgegeven’, zegt LSVb-voorzitter Lisa Westerveld. ‘Maar staatssecretaris Huizinga (Verkeer en Waterstaat) zwijgt als we vragen hoe het zit.’ [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?