Terug naar overzicht

Mogelijk boerkaverbod in hoger onderwijs

Tegen het ANP zei Kraneveldt: ‘In de klas en op het schoolplein moet open communicatie gewaarborgd zijn. Je moet elkaar recht in de ogen kunnen kijken. Dat geldt ook voor het hoger onderwijs.’

Zij botst met haar eigen minister, want Plasterk wil een uitzondering maken voor hogescholen en universiteiten. Daar studeren volwassenen en die moeten er samen uitkomen, vindt hij. De instellingen hebben bovendien genoeg mogelijkheden om de boerka zelf te verbieden, als ze daar behoefte aan hebben.

Hogescholen: geen behoefte aan verbod

De Kamer vergadert vandaag over gezichtsbedekkende kleding in het onderwijs. Eerder hadden de hogescholen en universiteiten al laten weten dat ze geen behoefte hebben aan een verbod. ‘Wij kennen geen instellingen waar dit probleem speelt’, zei een woordvoerder van de HBO-raad. ‘En als het zich ooit heeft voorgedaan, dan is men er kennelijk in een individueel gesprek uitgekomen.’

Overigens zijn er wel instellingen die de boerka hebben verboden, zoals de Erasmus Universiteit. Aan de Vrije Universiteit zijn gezichtssluiers en naveltruitjes uit den boze. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?