Terug naar overzicht

‘Normaal zijn we altijd op zoek naar mensen’

Maar liefst 32 bedrijven met een technische achtergrond brachten een bezoek aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. In het atrium hengelden lokale multinationals als DAF, VDL en Koninklijke Nedschroef gratis naar de gunsten van de student.

Zoals gewoonlijk werden studenten bij de meeste stands bedolven onder allerhande prullaria; van pennen tot pepermuntjes. Maar sommige bedrijven haalden de meest ingenieuze snufjes van stal om studenten te imponeren. Nedschroef wilde zelfs een Mini inzetten om potentiële werknemers naar hun stand te lokken. Het geeft maar aan hoe groot de bedrijven uitpakten.

Toekomstige werknemers

De meeste bedrijven zitten namelijk te springen om technisch opgeleide werknemers. DAF-recruiter Ellen Broekhuis: 'In deze tijden is het misschien wat minder, maar normaal zijn we altijd op zoek naar personeel. Daarom is het voor ons heel belangrijk om nu al contact te leggen met deze studenten. In deze doelgroep bevinden zich veel van onze toekomstige werknemers.'

Maar ook voor de studenten valt er genoeg te halen op de beurs. Organisator Kristian van Casteren van Optimum: 'Studenten kunnen hier misschien een stage of afstuderen regelen. Normaal moeten ze allemaal bedrijven apart een brief sturen. Nu kunnen ze in een kleine ruimte bij dertig ondernemingen langs.'

En met het uitwisselen van contacten zit het op de bedrijvendag wel goed. Ook bij stand van DAF louter positieve geluiden. Broekhuis: 'We hebben al met een paar studenten afgesproken dat ze een omschrijving van hun stage doormailen. Zo kunnen we voor hen misschien een interessante stageplaats creëren.'

Ook Van Casteren, vierdejaars Technische Bedrijfkunde in Den Bosch, vindt de bedrijvendag zeer geslaagd: 'Bij alle stands heb ik te horen gekregen dat er goede contacten zijn gelegd tussen bedrijven en studenten. Bovendien hebben we met onze studievereniging laten zien dat we een groot evenement als dit kunnen organiseren.' [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?